Uit de oude doos #9: Project Led Zeppelin

Uit de oude doos #9: Project Led Zeppelin

Ik weet nog goed dat ik als jongen van 14, misschien 15 Jaar oud voor het eerst Led Zeppelin hoorde op de radio. Ik was toen werkzaam in een tuinderskas waar ik fresia’s sneed om zo geld te verdienen om mijn LP verzameling verder uit te kunnen breiden. Ik hoorde een nummer op de radio langs komen wat direct mijn aandacht trok. Mijn snijmesje legde ik neer en verbouwereerd luisterde ik naar het nummer. Zoiets had ik nog nooit gehoord. Het was Led Zeppelin, met volgensmij de ”Immigrant song”.

Deze band heeft vanaf dat moment een speciaal plekje in mijn hart veroverd. Toen ik jaren later in de gelegenheid was om een tribute band op te richten heb ik dat gedaan. Als een soort eerbetoon aan de échte Led Zeppelin.

De band bestond uit Alex van Elswijk als basgitarist, Frank Hollaar als gitarist, Ger Burger als zanger, Bob van Roode als drummer, en ikzelf uiteraard ook als gitarist.

Het project kende zijn weerga niet. We hebben enorm veel succes gehad, hebben meerdere keren opgetreden en enorm veel lol en muzikaal plezier beleefd. Soms leek het zelfs wel even of wij echt Led Zeppelin werden.

Led zeppelin project