Leerling in het zonnetje; Erik van Driel

header-erik-van-driel

Leerling in het zonnetje; Erik van Driel

Het is weer tijd voor een nieuwe ‘leerling in het zonnetje’! Dit keer.. Erik van Driel. Zie hier wat hij ons te vertellen heeft:

Ik ben Erik van Driel en zit nu al een tijdje bij Peter op school ?.

erik-van-driel

Ik ben bij Peter terecht gekomen na een zoektocht naar gitaarleraren/leraressen die mij verder konden helpen. Reden was dat ik “vast” zat in mijn spel en ontwikkeling. Ik rommelde tenslotte ook maar wat aan en had niet het idee dat ik daar nu mee verder kon komen terwijl ik wel aanvoelde dat mijn grenzen nog niet bereikt waren.

Ik weet niet meer hoe, maar op de een of andere manier kwam ik terecht op de website van “Peter van Elswijk, gitarist” en “klikte” daar wat doorheen. En daar zag en hoorde ik; “Voor Eric”, een stuk wat Peter heeft geschreven voor zijn vriend Eric Vaarzon Morel. En dat was het dus. Dat zocht ik. Geen snelweg op het fretboard maar een prachtige compositie met geweldig romantisch gitaarspel, Afijn; “dat wil ik ook”.

Vervolgens contact gezocht en gevraagd of ik lessen bij hem mocht volgen. En nu zit ik dus alweer een tijd bij hem “op school”. Ik rijd zo’n een keer per maand naar Honselersdijk en kan me daar elke keer weer op verheugen. Ik moet van Peter best wel lastige stukken spelen (Sacksioni/Howe/Williams/Miller brrrr …) maar daarnaast is er ook alle ruimte om de door mij gemaakte tunes door te spelen en van commentaar te voorzien. Los daarvan ben ik zwaar fan van Nederlandse composities, denk aan “Diep in mijn hart”, “Morgen ben ik de bruid” maar ook “Zeg me dat het niet zo is”, die ik “omturn” tot fingerstyle pieces. En zelfs daar kan Peter mee leven! Wat wil je nog meer.

Feit is en blijft dat mijn niveau van gitaarspelen door de hulp en lessen van Peter is verrijkt en veel meer kwaliteit heeft gekregen. Uiteraard heeft iedereen zijn of haar eigen plafond maar ik heb stellig het idee dat dat van mij nog niet bereikt is en dat er nog heel veel uitdagingen liggen en dat de rek er nog niet uit is. Daar ben ik Peter beslist dankbaar voor.

Omdat ik het jammer vond dat de tunes en bewerkingen die ik gemaakt heb zouden vervliegen heb ik er een stuk of acht opgenomen. (Dat is best goed bevallen dus daar gaan we mee doorrrrr). Uiteraard naar Peter doorgestuurd en die vroeg mij of er eentje op de website geplaatst kon worden.

Tsja, en dan wordt het lastig want; welke kies je uit? Uiteindelijk is een beetje veilige keuze geworden want ja; “iedereen hoort dat dan” en dat is natuurlijk “eng”. Dus vooruit; “Niki’s slaapliedje”, een fijn tokkeltje en netjes gespeeld. Ik hoop dat de luisteraar het een mooi liedje vindt. En misschien, more to come ?.