Uit de oude doos #10: In een Franse krant(?!)

gitaarclinics-in-frankrijk-eric-liesbeth

Uit de oude doos #10: In een Franse krant(?!)

Zijn jullie wel eens met mij in Frankrijk geweest? De kans is aanwezig, ik heb namelijk 10 jaar lang gitaarclinics gegeven in het Zuid-Franse La Rocque sur Ceze. Wat een heerlijke tijd was dat!

De clinics werden gegeven voor zowel gitaristen van mijn eigen school als voor mensen die zich via de openbare route inschreven. Elk jaar reisden er zo’n 20 tot 25 mensen af naar Frankrijk om daar, naast van mij, les te krijgen van¬†Eric Vaarzon Morel en Harry Sacksioni. Later zijn daar ook nog Wim den Herder, Jan Kuiper, Digmon Roovers en Zoumana Diarra bijgekomen.

Het feest duurde zes dagen en vond altijd plaats in de meivakantie. Iedere dag zorgde ik ervoor dat we op een ander mooi idyllisch plekje zaten in het Franse landschap. Naast het verzorgen van de lessen traden we ook als docenten vaak op. Ik deed dat vaak samen met Eric Vaarzon Morel.

De gitaarclinics ontgingen ook de Franse kranten niet. Op de foto in het artikel zie je Eric en ik staan, samen met camping eigenaresse Liesbeth voor het kerkje van La Rocque waar toen net een optreden had plaatsgevonden.

Met eric in La Rocque-gitaarclinics