Optreden Peter van Elswijk bij het ’75 jaar vrijheid’ festival te Naaldwijk

gitaar-optreden

Optreden Peter van Elswijk bij het ’75 jaar vrijheid’ festival te Naaldwijk

Theatergroep het Wilde Westen viert ’75 jaar vrijheid’ met een eigen theaterfestival, waarin twee stukken gespeeld worden: ‘Struisvogels op de Coolsingel’, een theatrale herdenking van het bombardement op Rotterdam van 80 jaar geleden. En ‘Het nooit vergeten meisje Anne’, muziektheater in samenwerking met Peter van Elswijk.

 

Struisvogels op de Coolsingel

In ’Struisvogels op de Coolsingel’ komen drama en poëzie op een weergaloze manier samen. In zeven theatermonologen over de nadagen van het bombardement op Rotterdam in mei 1940, worden zeven mensen, die destijds omkwamen, tot leven gewekt. Zij vertellen hun aangrijpende persoonlijke verhaal. De auteurs schreven hun verhalen geïnspireerd op werkelijke gebeurtenissen. De tekst won in 2005 de prestigieuze Taalunie Toneelschrijfprijs voor de beste Nederlandse theatertekst.

Auteurs: Anna Enquist, Anne Vegter en Antoine Uitdehaag. Regie: John Rijsdijk.

Speeldata: vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 mei (matinee) 2020.

Aanvang: 20.15 uur, matinee 14.30 uur. Entree: € 15,- (jongeren tot 18 jr € 10,-).

 

Het nooit vergeten meisje

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat het wereldberoemde Joodse meisje Anne Frank omkwam in Bergen-Belsen. Daarom nemen we het prachtige muziektheaterstuk ‘Het nooit vergeten meisje’ van Peter van Elswijk in reprise. Hierin vertellen twee acteurs, één gitaar (Peter van Elswijk) en één cello (Lidy Blijdorp) het verhaal van Anne, zoals zij zelf verwoordde in haar dagboek. Maar ons verhaal stopt niet in februari 1945 in Duitsland. Met ‘wat als’ kijken we ook naar ónze wereld van vandaag. Vrolijk en verontrustend tegelijk.

Auteurs: Anne Frank en Maya Katerberg. Regie: Kees Stolze.

Speeldata: vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 mei (matinee) 2020.

Aanvang: 20.15 uur, matinee 14.30 uur. Entree: € 15,- (jongeren tot 18 jr € 10,-).

 

Kaarten en reserveren

Passe-partout: reserveert u voor beide voorstellingen dan wordt de entreeprijs

€  25,- pp. (jongeren tot 18 jaar € 15,-).

Reserveren: mail naar reserveren@tghetwildewesten.nl of bel Peter Luiten – (070) 3687146 of Willem van Delft – 06 511 165 51.

Locatie: TheaterLoods Westland, Hoogwerf 8C, Naaldwijk. (Met de auto bereikbaar via de Galgeweg. Met de fiets of lopens vanuit Naaldwijk bereikbaar via de Zuidweg).

www.tghetwildewesten.nl