Eigen theaterproductie ‘Het nooit vergeten meisje Anne’

Het-nooit-vergeten-meisje-peter-theaterproductie

Eigen theaterproductie ‘Het nooit vergeten meisje Anne’

Alweer 5 jaar geleden schreef ik de muziek theaterproductie ‘Het nooit vergeten meisje Anne’. Een productie, geschreven voor gitaar en viool, 3 acteurs van theatergroep ‘Het wilde westen’ en teksten van Anne Frank en Maya Katenberg. De regie is in handen van Cees Stolze.

De productie

Het verhaal behandelt een deel van het korte leven van Anne Frank in het Achterhuis. Behalve alle heftige zaken staan we ook stil bij leuke dingen uit haar leven. Ze heeft geleefd, en ook gelachen. En er zit een omwenteling in het verhaal wanneer Anne terug kijkt. Een fictief iets dus.

Inmiddels zijn we 5 jaar verder en is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. De viool is vervangen door een cello (gespeeld door Lidy Blijdorp, nog niet te zien op deze video) en de acteurs zijn onveranderd gebleven.

Verplaatst naar september

Dit jaar zou het jaar worden dat de productie weer terug op de planken kwam. Helaas werd dat door Corona  in eerste instantie onmogelijk gemaakt. Voor nu staat de productie op de planning op 24, 25, 26 en 27 september. Ook hebben we er voor gekozen een aantal fragmenten op te nemen in een leeg theater. Zo kunnen we jullie toch al iets laten zien en horen.

Als je je bedenkt dat we dit in een leeg theater hebben opgenomen en met alle onzekerheid die momenteel heerst, dan zal het je niet verbazen dat dit ook wel erg emotioneel was. Het gehele stuk duurt 80 minuten, in deze video zie je een paar flarden uit het verhaal.

Heel veel kijkplezier en hopelijk tot snel, gezond en wel, in het theater!