Gitarist

Theatershows, optredens voor besloten gezelschappen, workshops en gastlessen

Gitarist Peter van Elswijk is in te huren voor een optreden voor besloten gemeenschappen, zoals een huiskamerconcert of bruiloft. Maar ook voor het geven van gastlessen en workshops. Daarnaast kun je zijn gitaarkunsten bewonderen in het theater.

Theatershows

Een (theater)programma van mij is nooit een opeenhoping van nummers allen. Er zit altijd een verhaal als rode draad in. Een verhaal, verteld met passie en bevlogenheid en ook altijd iets persoonlijks.

Ik zal altijd iets over mijzelf vertellen, mezelf blootgeven, om zo dichter bij het publiek te komen. Mijn bezoekers moeten na afloop het idee hebben dat ze iets gehoord en gezien hebben dat ook op hen zou kunnen slaan. Ik probeer een spiegel voor te houden en zaken mee te geven om over na te denken.

Een goed voorbeeld is één van mijn theaterprogramma’s; ‘Rood Fluweel’.

Iemand zei ooit: ‘Jij hebt een fluwelen touch.’ ‘Ja’, dacht ik. ‘Dat zal wel, maar ik moet er hard voor werken, zo hard dat het bloed wel eens over de gitaar loopt.’

Zo is theaterprogramma ‘Rood Fluweel’ dus ‘ontstaan’. Een programma met muziek en verhalen over hard werken, volhouden en doorzetten.

Elk programma heeft zo zijn eigen verhaallijn.

Tot nu toe verschenen:

 • 2008: Influences (CD)
 • 2009: Listen (CD)
 • 2010: Secrets questions + Answers (CD)
 • 2011: Herinneringen
 • 2012: Peter van Elswijk + Friends in Concert
 • 2012: Rood Fluweel
 • 2014: Van Bach tot Beatles
 • 2015: Het nooit vergeten meisje
 • 2017: Gitariteiten
 • 2018: Hier dooft niets (ism ‘De Andersons’)
 • 2019: Als nooit tevoren
 • 2021: Niets verloren?
 • 2022: V. Gogh
 • 2023: EN?

Optreden-Peet-2019

Optredens voor besloten gezelschappen

Huiskamerconcert-gitarist

Gitarist Peter van Elswijk bij u thuis voor een intiem en persoonlijk huiskamerconcert? Dat kan! Alle mogelijkheden staan open. Uw wensen worden besproken, zoals: wilt u een heus concert bij u thuis voor u en uw vrienden, of een optreden van Peter van Elswijk als achtergrond bij een romantisch etentje? Het huiskamerconcert wordt op uw wensen aangepast en is dus iedere keer weer uniek!

Prijs nader overeen te komen. Neem vrijblijvend contact op met Peter van Elswijk om uw idee te bespreken.

De mensen die er niet bij konden zijn en horen hoe geweldig het was vragen me nu; ‘Als je dit weer organiseert wil je me dan wel uitnodigen?’ Peter, het was super! Iedereen heeft ervan genoten, het is een avond om aan terug te denken.
huiskamerconcert-fam-van-wort
Willem en Diane van Wort
Over het huiskamerconcert
Peter heeft bij ons thuis begin 2019 een huiskamerconcert gegeven voor 25 mensen ter gelegenheid van een nieuwjaarsborrel.Het geeft een hele relaxte leuke sfeer, vele malen leuker dan “een CD-tje” op de achtergrond. Wij en onze gasten vonden het erg leuk. Ongelooflijk hoe Peter zonder muziekbladen of begeleiding het ene na het andere nummer feilloos weet te spelen. Nog steeds krijgen we positieve reacties over hoe leuk men het heeft gevonden. Een echte aanrader voor als je thuis wat te vieren hebt!
gitaar-closeup
Aad Mostert
Over de nieuwjaarsborrel

Workshops en gastlessen

Dat ik kennisdelen heel erg leuk en belangrijk vind is duidelijk. Buiten mijn eigen gitaarschool geef ik dan ook les op uitnodiging bij andere gitaarscholen en onderwijsinstellingen.

Dat vindt voornamelijk plaats in workshop-vorm en heeft als onderwerp één of meer specifieke onderdelen van het gitaarspel of niveau.

Omdat ik het belangrijk vind dat kinderen in hun opvoeding kennis maken met muziek (en wel specifiek het allermooiste instrument, namelijk de gitaar ;-)) geef ik ook graag groepsles aan scholen.

Albums

CDs-overzicht-Peter-van-Elswijk

Kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen?