Secrets Questions and Answers (2010)

Secrets Questions and Answers (2010)

Secrets Questions and Answers (2010) is het derde en nieuwste album van Peter van Elswijk. Het is een combinatie van eigen composities en vertolkingen van het werk van anderen.

Invloeden van Tommy Emmanuel en Harry Sacksioni komen duidelijk terug in deze rustgevende en technische CD. Wilde Sigaren, La Vallee Verte, Secrets, Answers, 5 minuten voor Eric en Dochters zijn allen eigen werk van Peter.

Wilde Sigaren is geschreven “voor het laatste echte winkeltje van Naaldwijk” (Sigarenhandel De Wilde) en met Secrets en Answers maakt hij een drieluik met het Questions van Tommy Emmanuel. 5 minuten voor eric en Dochters zijn zeker speciaal te noemen gezien de personen voor wie deze nummers geschreven zijn. 5 minuten voor Eric is speciaal geschreven voor vriend en gitaarvirtuoos Eric Vaarzon Morel en Dochters voor dochter Kate. 

Laatstgenoemde is een prachtige bewerking van het nummer Daughters van John Mayer, herkenbaar maar toch anders! Al met al een prachtig album gebaseerd op gevoel voor de klassieke gitaarliefhebber. Zoals ik zelf altijd zeg: “Ik hoop dat ik mijn gevoel mét en vóór de gitaar weet over te brengen op jullie luisteraars.”

CD-secrets-questions-and-answers-voorkant

Tracklist

 1. Wilde Sigaren
 2. Scarborough fair
 3. La Vallée Verte
 4. Secrets
 5. Questions
 6. Answers
 7. Living on a prayer
 8. 5 minuten voor Eric
 9. And so it goes
 10. The Diggers Waltz
 11. Beatles medley
 12. Dochters (voor Kate)