Listen (2006)

Listen (2006)

Listen (2006), Peter’s tweede album, is een gevarieerd album. Naast eigen composities speelt Peter van Elswijk een aantal nummers van verschillende andere gitaristen en componisten. Daarnaast zijn er ook de nummers ‘Hallelujah’ en ‘Big Love’met zanger Martin van der Starre.

Harry Sacksioni schreef het volgende over ‘Listen’ aan de binnenzijde van de CD-inlay:

“Peter van Elswijk kende ik alleen als bezoeker van mijn optredens in Naaldwijk, waar hij me steevast na ieder optreden aansprak. Uit de gesprekken begreep ik dat hij een betrokken muzikant is, want wat hij te vertellen had, getuigde van een brede belangstelling en een grote kennis van zaken op het gebied van muziek- en de gitaarmuziek in het bijzonder.

Nu kreeg ik plotseling deze CD van hem toegestuurd. En ik moet zeggen: wat ik tijdens die gesprekken met hem al had ervaren blijkt op deze CD geheel van toepassing. Het is een staaltje van grote muzikaliteit en technisch kunnen dat de luisteraar via 13 schitterende nummers te horen krijgt. Technisch gezien blijkt Peter een grandioze timing te bezitten, waardoor ieder stuk op deze CD ‘ademt’.

Buiten eigen nummers staan er composities van verschillende componisten en gitaristen op: van Bach tot Buckley en van Sojo tot… ja, ik kan er niet omheen: Sacksioni. het wonderlijke speelt hij klaar door uit deze verscheidenheid aan componisten en karakters één wereld te scheppen, één sfeer.
Een weldaad is ook dat zijn verschillende gitaren prachtig klinken. Dat komt zowel door zijn manier van spelen als ook de goed verzorgde opnamen. Ik mag graag hopen dat deze CD zijn weg naar de echte gitaarliefhebber weet te vinden!”

Tracklist

 1. Listen
 2. Growing Up
 3. Le Clochard
 4. Prélude
 5. Hallelujah
 6. Jessa
 7. Cantico en Galeron
 8. A6/A7
 9. Mazurko Choro
 10. Pavanes
 11. Big Love
 12. Een andere morgen
 13. Those who wait
CD-Listen-voorkant