Categorie: In de media

Uit de oude doos #6: Bijna alle gitaristen lessen bij Peter

Wat een happening was dat 15 jaar geleden toen ik het pand betrad van Kees Toets om mijn school voort te zetten. Een mega grote gitaarschool met wel 250 leerlingen en 7 leraren in dienst. En ja…..bijna alle mensen die gitaar speelden toen namen gitaarles op mijn school.  

uit-de-oude-doos-tommy-emmanuel

Uit de oude doos #5: Tommy Emmanuel laat zeer diepe indruk achter

Zo’n 15 jaar geleden liet iemand mij voor het eersr iets horen van Tommy emmanuel. Ik had nog nooit van hem gehoord. Na ongeveer 40 concerten van hem te hebben gezien is dat nu wel anders maar hoe trots was ik toen dat ik Tommy aanbevolen heb bij Westland theater de Naald en dat hij …

ieuwsbericht-gitaristen-hebben-altijd-iets-te-zeuren-headerfoto

Uit de oude doos #4: Gitaristen hebben altijd wat te zeuren

Dat ik me graag op gevaarlijk ijs begeef komt ook tot uiting in dit stuk…. Als klassiek/akoustisch je ding is dan is het wellicht leuk om dat eens te doen met een hardrock, jazz en een rock and roll gitarist…..’When guitars meet’. Veel mensen dachten toentertijd dat wij niets met elkaar gemeen hadden. Nou…ik wilde …

Nieuwsbericht-knappe-drie-stuivers-headerfoto

Uit de oude doos #3: Knappe driestuivers opera door ‘De hofspelers’ en dirigeren zonder stokjes

Buiten het feit dat ik gitarist en leraar ben heb ik het altijd leuk gevonden om me te begeven op een heel ander muzikaal vlak….dirigeren bijvoorbeeld. In die tijd, de jaren 80 , had je bij ons in Het Westland een vooruitstrevende theatergroep ‘De hofspelers’ die er nooit voor terugdeinsde om moeilijke en vooral ook …

nieuwsbericht-geen-gitaar-maar-garde-en-kookgerei-headerfoto

Uit de oude doos #2: Koken voor het goede doel

“Uit de oude doos” ditmaal 2 knipsels vanwege het feit dat ik met een aantal collega musici uit Het Westland gekookt heb voor het goede doel. Heel belangrijk vind ik het dat als je het goed hebt,en dat kan op allerlei manieren, je iets doet voor de medemens . We hebben dit een paar keer …

Nooit-vergeten-meisje-mag-geen-anne-heten-theaterproductie-peter-van-elswijk

Uit de oude doos #1: Clinic in Zuid-Frankrijk & Nooit vergeten meisje mag geen Anne heten

Als gitarist en gitaarleraar zijnde verkeer ik in de gelukkige omstandigheid dat ik veel aandacht krijg in de diverse media. Dit heeft geresulteerd in honderden artikelen die over mij geschreven zijn en die netjes op de gitaarschool in mooie lijsten aan de muur hangen. Elke maand wil ik er een paar uitlichten als een soort …