Uit de oude doos #1: Clinic in Zuid-Frankrijk & Nooit vergeten meisje mag geen Anne heten

Nooit-vergeten-meisje-mag-geen-anne-heten-theaterproductie-peter-van-elswijk

Uit de oude doos #1: Clinic in Zuid-Frankrijk & Nooit vergeten meisje mag geen Anne heten

Als gitarist en gitaarleraar zijnde verkeer ik in de gelukkige omstandigheid dat ik veel aandacht krijg in de diverse media. Dit heeft geresulteerd in honderden artikelen die over mij geschreven zijn en die netjes op de gitaarschool in mooie lijsten aan de muur hangen. Elke maand wil ik er een paar uitlichten als een soort “UIT DE OUDE DOOS”.

De eerste twee artikelen die ik heb gekozen zijn “Clinic in Zuid-Frankrijk met drie topgitaristen” en ”Nooit vergeten meisje mag geen Anne heten”.

Clinic in Zuid Frankrijk met drie topgitaristen

De eerste is leuk en nostalgisch eigenlijk omdat het alweer 10 jaar geleden is dat ik ben gestart met het geven van gitaarclinics in Zuid Frankrijk. Gelijk vanaf de eerste editie deden grote namen mee om samen met mij les te geven. Grote namen, zoals Harry Sacksioni en Eric Vaarzon Morel. Gaandeweg de jaren zijn daar als gast ook anderen bijgekomen zoals Wim den Herder, Jan Kuiper, Digmon Roovers en Zoumana Diarra. We hebben daar werkelijk een fantastische tien jaar gehad en daar bewaar ik zeer goede herinneringen aan.

 

eerste-gitaarclinic-in-zuid-frankrijk-peter-van-elswijk

Het nooit vergeten meisje Anne

De tweede is een beetje precair. 5 Jaar geleden (het is nu 2019) schreef ik een muziektheaterstuk voor gitaar, viool en 3 acteurs over Anne Frank met als naam ”Het nooit vergeten meisje Anne”. Daar is nog veel over te doen geweest omdat het Anne Frank fonds in Basel vond dat de naam van Anne Frank er niet in mocht komen te staan.

Uiteindelijk had men gelukkig door dat het ging om een zeer respectvolle theaterproductie en hebben we deze gelukkig een fors aantal malen mogen uitvoeren met zeer veel succes!

 

Nooit-vergeten-meisje-mag-geen-anne-heten-theaterproductie-peter-van-elswijk