Geschiedenis van de gitaarschool

Van zolderkamer naar gitaarschool

Dertig jaar geleden begon ik met lesgeven. De drang om kennis en vooral het plezier van gitaarspelen door te geven aan anderen, was te groot om zomaar voor mezelf te houden. Op de zolderkamer van mijn ouders en later op de zolder van mijn eigen huis, bouwde ik zijn lespraktijk op. 

Een praktijk die zich in de eerste jaren vooral toespitste op de klassieke gitaar, maar later uitbreidde naar een allround gitaargeheel. De lessen waren altijd individueel, jong en oud wisten de weg naar mij te vinden. Vele talenten zijn langs gevlogen en een hoop hebben later hun heil ook in de muziek gezocht.

De Leerlingendag

Uit deze tijd stamt tevens de inmiddels zeer bekende en veel impact hebbende ‘leerlingendag’ in Westlandtheater ‘De Naald’. Ik koos hiervoor om leerlingen te laten ervaren hoe het is om in een band te spelen. Zoals het dus ook ”in het echt” gaat, met een repertoire dat zich hield tussen Bach en Metallica. 

Inmiddels is deze dag uitgegroeid tot een spektakel, waar niet alleen leerlingen van Gitaarschool Peter van Elswijk spelen, maar ook meerdere artiesten uit de rijke muzikale regio. In 2010 kwam zelfs Harry Sacksioni acte de présence geven!

Leerlingendag-2017
Gitaarschool-gevel

Gitaarschool Peter van Elswijk

Sinds 2015 is de gitaarschool gevestigd aan de Dijkstraat 59, 2675AV te Honselersdijk. Een leuk en gezellig pand van twee verdiepingen midden in de winkelstraat van Honselersdijk. 

Een pand groot genoeg voor de lessen en ook om workshops,huiskamerconcerten ed. te organiseren. Op de bovenverdieping geven ook Ruud Groenendijk en Koos Voskuil les.